Studeren in Panama
Door: bartstuve
Blijf op de hoogte en volg Bart
30 Maart 2011 | Nederland, Best
Ik heb gekozen om deze kans te pakken, omdat ik in de toekomst iets met Spaans wil gaan doen. Mijn ambitie is om voor een Spaanstalig of Nederlands bedrijf te werken, waarin de Spaanse taal een vereiste is. En omdat ik mijn marketing opleiding in Nederland heb afgerond, komt het ideaal uit dat ik nu een gedeelte van dit vak kan gaan studeren in het Spaans.
In Panama mag ik gratis verblijven bij Panamese vrienden, alleen moet ik wel wat Nederlandse lekkernijen meenemen ;). Ze vinden stroopwafels namelijk erg lekker! Deze vrienden spreken wel Engels (niet al te best, maar kunnen me eventueel wel helpen met het Spaans). In Panama spreken ze over het algemeen bijna geen Engels en is dit alleen maar bevorderlijk voor de beheersing van de Spaanse taal.
Voordat ik aan de studie ga beginnen, ga ik eerst voor 3 nachten naar New York. Ik zou hier eerst bij vrienden blijven slapen die ik had ontmoet in Costa Rica, maar zij zijn door familie omstandigheden naar huis gemoeten. Ik heb dus nu een hotel geboekt in New York en ga daar 3 dagen alleen rond slenteren, wat me echt super gaaf lijkt! Het is nooit gemakkelijk om alleen dingen mee te maken of te ervaren, want je kunt het met niemand delen, maar hier leer je wel mee om gaan. Ik wilde altijd graag naar New York en zag nu de kans om deze stad te gaan bezoeken.
Op 4 april vlieg ik door naar Costa Rica. Ik verblijf in totaal 8 dagen in Costa Rica en dan in Puerto Viejo waar ik de vorige keer op de Spaanse school zat. Hier ga ik mijn vrienden weer opzoeken en ga ik nog wat marketing werkzaamheden doen met de eigenaresse van de school.
Rond 12 april reis ik door naar David (Panama) waar ik de opleiding ga volgen. Hier zal ik tot ongeveer 28 juni blijven. Rond 28 juni reis ik door naar Panama City, want dan ga ik Niek ophalen vanaf het vliegveld. Hij komt mij namelijk vergezellen voor 3 weken.
Hij komt op 1 juli aan en we zullen dan vanuit Panama City naar de San Blas eilanden gaan. Dit is een paradijs, dat bestaat uit heel veel kleine eilandjes, met super witte stranden en alleen bewoond wordt door indianen. Je blijft dan ook bij een indianen familie overnachten op een eilandje.De plannen zijn dat we Panama en Costa Rica gaan bezoeken, want onze terugvlucht staat geboekt op San Jose, Costa Rica.
Na deze rondreis zullen we onze reis afsluiten met een avondje stappen in New York.
Dus al met al een heel mooi vooruitzicht.
Voor de mensen die geïnteresseerd zijn in mijn ervaringen, ik blijf gewoon deze site bijhouden, zodat je me kan volgen.
Un beso grande y hasta la proxima cuenta!
Bart
30 Maart 2011 - 08:55
Miranda:
Bart, ik wens je onwijs veel plezier en dat je wederom weer veel ervaring op mag doen !! Ik zal je weer op de voet volgen en je mooie verhalen lezen !
Liefs Miranda -
30 Maart 2011 - 10:40
Anna:
Hee bart!
Ik ga je volgen!!
Super spannend allemaal en wat een leuke plannen heb je!
Wat jammer dat Maria weg is uit NY, ik hoorde al zoiets maar wist niet waarom.
Helemaal alleen in een grote stad.. een goede ervaring inderdaad!
Super vet dat je ook nog een weekje naar pv gaat!! Doe iedereen de groeten en hou mirjana nog even in de gaten ;)
San Blas, geweldig.. ik wou dat ik er langer kon blijven, je denkt dat je je snel verveeld zo op een eilandje, maar serieus, ik kon er makkelijk 2 weken blijven, 4 dagen was wel kort!
Heeeel veel plezier, goede reis, en ik wacht je volgende verslag af!
XX!!!! -
30 Maart 2011 - 11:08
Reinder & Rita:
Hoi Bart,
Goede reis en heel veel succes , geniet er maar lekker van.
Groetjes wij xxxxx -
30 Maart 2011 - 17:26
Pap & Mam.:
Hey Barto,
Je bent weliswaar nog thuis en we kunnen je nu nog knuffelen,maar we weten dat je over 2 dagen weer de mogelijkheid hebt om je horizon te verbreden.Een kans,die je in deze fase zeker moet pakken! We weten dat we je gaan missen maar wensen je heel veel mooie momenten in Centraal Amerika en hopen dat je een goeie reis hebt en daar mooie ervaringen mee gaat maken.
Veel liefs en XXX van je Mam & Pap -
30 Maart 2011 - 20:58
Kim En Liesbeth:
Hier vanuit Kameroen willen we je ook even laten weten dat we in gedachten bij je zijn. We wensen je heel veel succes en plezier! Geniet ervan. Heel veel Liefs, xx -
30 Maart 2011 - 21:43
Joeri & Corrie:
He smatje!
Ik hou het kort deze keer ;-)
Heel veel plezier, geniet en maak er een mooie tijd van!!!
Ik ga je ckr weer volgen.
Morgen spreek ik je nog!
Kus Joeri en Corrie -
31 Maart 2011 - 06:45
Mariëll:
Lieve Bart,
Goed dat je die kans aanpakt!!
Maak er een mooie,gezellige en leerzame tijd van!
Tuuuuuuuuuuuuurlijk ga ik je hier weer volgen!
Vèèl liefs,Mariëll XX -
31 Maart 2011 - 14:05
Oma Mam:
Kind, Heel veel succes and i love you! En kom terug met een pakket vol wijsheid! Kus en omhelzing oma mam -
31 Maart 2011 - 17:22
Annemieke:
Goede reis en we reizen op afstand gewoon weer een beetje met je mee door je foto's en verhalen !
Succes en geniet !
Groetjes Annemieke
01 April 2011 - 10:52
Hen3:
Hai Bart
Je bent nu onderweg , nu is er niemand meer alleen Niek , maar liesbeth is er dinsdag weer , ik hoop dat je een leuke tijd daar hebt en we zien je weer over 4 maanden , kunnen we weer naar de Longhorn onbeschofd buffelen.
Grt xx Hen3 -
03 April 2011 - 12:43
Oma En Opa:
Lieve Bart Je bent nog maar net weg maar we hebben je verslag gelezen je zwerft nu in NY .rond .We wensen je een hele fijne tijd toe en let wel we blijven je volgen.Heel veel plezier
veel liefs en xxxxxx van ons.