El gran viaje a Costa Rica! - Reisverslag uit Best, Nederland van Bart Stuve - WaarBenJij.nu El gran viaje a Costa Rica! - Reisverslag uit Best, Nederland van Bart Stuve - WaarBenJij.nu

El gran viaje a Costa Rica!

Door: bartstuve

Blijf op de hoogte en volg Bart

30 November 2010 | Nederland, Best

De grote reis naar Costa Rica begint voor mij over twee dagen.
Maandag heb ik mijn laatste dag gehad bij Plus Ton Henst. Deze dag viel zwaar, maar het was aan de ene kant ook een mooie dag, een dag dat je weer aan een nieuwe uitdaging kan gaan beginnen. Ik heb 8 hele mooie jaren gehad bij de Plus en daar ben ik Ton en de andere (ex)collega’s erg dankbaar voor…

Donderdag 2 december vlieg ik vanaf schiphol naar San José. De totale reis zal ongeveer 20 uur duren. Ik zal na aankomst gaan overnachten in een hostel en de dag erna de trip naar Puerto Viejo maken. De plaats waar het Spaanse schooltje zich bevindt.

Waarom wil ik Spaans gaan studeren? De Spaanse taal heeft mij altijd enorm geboeid, maar kon er pas aan beginnen in het laatste jaar van mijn opleiding. Ik heb op de Fontys één jaar Spaans gestudeerd. Nu begrijp ik de basis, maar ik wil meer. Mijn doel is dan ook om na 3 maanden vloeiend Spaans te spreken en te schrijven, zodat ik dit kan gaan gebruiken bij een toekomstige baan.
En voor degene die graag Spaans willen leren, ik ben vanaf half februari te boeken ;)

Nu ik voor bijna drie maanden weg ga, zal ik de feestdagen niet in Nederland meemaken. Ik zal Kim, mijn ouders en andere familieleden erg gaan missen, maar ben er wel van overtuigd dat zij er geslaagde dagen van zullen maken.

Kim zit voor een jaar in Kameroen en doet daar vrijwilligerswerk in de Ejed clinic.Vind het enorm knap van haar! Als je geïnteresseerd bent om haar verhalen te volgen kun je dat doen via kimvanelderen.waarbenjij.nu

Ik zal proberen wekelijks een berichtje te plaatsen over mijn bevindingen, zodat jullie op de hoogte kunnen blijven van mijn ervaringen.

Mijn nummer in Costa Rica is: +31613546639
Dus als je me een smsje wilt sturen, kan dit via dit nummer.

Muchos besos, oftewel veel kusjes

Bart

• 30 November 2010 - 19:01

Marjolein:

Hi Bartje!

Lunchen gaat hem vast niet meer worden, dus dan maar even zo je heel veel plezier wensen. Super goed en stoer dat je gaat, dat gaat ongetwijfeld een hele mooie en bijzondere tijd worden!

Zet hem op daar, ik ga je verhalen zeker volgen!

Goede reis, groetjes
    Marjolein

• 01 December 2010 - 12:32

Mariëll:

Lieve Bart,
    Ik wil je heeeeeeeel veeeeeeel succes en geluk toewensen in Costa Rica!!
    Vèèl liefs en Muchos besos,
    Mariëll

• 01 December 2010 - 13:57

Reinder & Rita:

Een goede reis en heel veel succes, en wij willen alvast een afspraak maken voor februari, groetjes van ons xxxx

• 01 December 2010 - 18:21

Mam En Pap:

Ik zit nu even na een lange dag even achter de computer.
    Morgen is het zover. Nu nog even voetbal kijken met je vrienden en dan de laatste loodjes en de reis kan beginnen. Je weet dat we je zullen missen maar zo'n ervaring gunnen we je van harte. We gaan je volgen via alle mogelijke lijnen die we met je hebben.
    Onze wens is dat je net als kim zult genieten en met een rijke ervaring terug komt.
    Lieverd een hele goede reis en tijd daar en tot gauw mails, horens of op internet.
    Veel liefs en kussen Mam en Pap.

• 01 December 2010 - 22:02

Kim:

Lieve schat, wat ben ik ontzettend trots op je! Ik heb nu internet op mijn laptop dus ik zal je nauw blijven volgen! Let goed op jezelf en vooral GENIET! Hou van je! Heel veel liefs, je meisje in Kameroen

• 02 December 2010 - 08:01

Wil En Ina:

Bart,
    als wij dit schrijven ga over een goed uur de lucht in. Wij wensen je vooral een leuke en plezierige tijd. Als je dan ook nog wat spaans leert is het helemaal meegenomen.

groeten,

Wil en Ina

• 02 December 2010 - 16:06

Carola:

Wow Bart, ik ben echt trots op jullie
    Ik wil me graag aanmelden voor Februari om een cursus spaans te doen ;-) ik denk nog wel meer met mij dus je klas zal vol zitten.

Heel veel (leer)plezier en maa er iets leuks van he.

Groetjes Carola en Yuri

• 02 December 2010 - 16:43

Leen En Ans:

Bart!
    Heel veel succes en (leer)plezier in Costa Rica!
    We hebben je toegevoegd aan mijn favorieten en gaan je verhaaltjes zeker volgen!
    Groetjes Leen en Ans

• 02 December 2010 - 18:35

Jill:

Bart!!!
    Heeeeeel veel plezier... Denk dat je nu nog in Houston zit, daar vloog je toch op? In ieder geval, heeeel veel plezier! Geef je Max een knuffel namens mij? Hopelijk waakt hij nu wel over het huis en houdt ie verkeerde mensen buiten ;)

Geniet er van! ik zal je verhalen volgen...

Liefs Jill

• 03 December 2010 - 13:51

Ton Henst:

Bedankt en veel veel succes. Wij missen jou ook.

• 05 December 2010 - 14:06

Oma Mam:

Lieve Schat,
    Hou je goed tot gauw ziens.
    Liefs Oma.
    Volgende keer schrijf ik meer dan ben ik wat flinker,dan is de rivier opgedroogd. kusjes

• 06 December 2010 - 08:35

Anke:

Heey Bart!!
    Ik hoop dat je mijn berichtje hebt gekregen...Maar ik ben bang dat ik te laat was met mijn sms. :(
    Maar ik wil je een hele fijne tijd wensen daar!
    Kuz

• 06 December 2010 - 08:58

Kim Schroevers:

Heeeee neefje,

Heb je site gevonden. Ik wilde je donderdag bellen om je heel veel succes en plezier te wensen. Dacht dat je zaterdag pas weg ging. Maar toen las ik op je hyves dat je al weg was. Helaas te laat. Dan maar via deze weg. Heeel veeeel plezier daar in Costa Rica. Hoop dat het ook een leerzame reis wordt en dat je ervaringen opdoet om nooit te vergeten.

Voordat ik je weer zie zal het waarschijnlijk carnaval zijn dus als je er dan ook bent hossen we samen de kroeg door.

Geniet er van!!

xxx Kim

• 06 December 2010 - 10:05

Opa En Oma :

hallo Bart we hebben gezien dat je een goede reis hebt gehad .Nu maar gauw aan de studie.
    Wij staan op het punt om een midweek naar kempervenne te gaan.Bart we wenen je een prettige tijd toe .wij horen van je vader en moeder hoe het bij jou gaat.
    veel groetjes uit Best van Opa en Oma.

• 06 December 2010 - 15:34

Veerle:

Hoi Bart!

Ik zie dat jij ook al vertrokken bent! Ik wil je heel veel succes wensen tijdens je studie! ;) Vind het echt heel knap dat je zelf weg gaat terwijl je vriendin al zo ver weg is! Ik ga je zeker volgen! Voor zover dat lukt als ik straks in Kameroen zit ;)

Ik zal je Rowan zn nummer nog wel via hyves in een privébericht sturen, dan kunnen jullie een keer gaan stappen als je terug bent ;)

En als we allemaal terug zijn gaan we zeker een keertje met zn allen op stap! Lijkt me echt super gezellig :)

Groetjes!

• 06 December 2010 - 17:58

Marion:

Hey Bart,

Ik zie dat je ook je nieuwe uitdaging aan bent gegaan. Heel veel plezier in costa rica. Ik hoop dat het contact met Kim beter wordt de komende tijd.

Groetjes Marion

• 07 December 2010 - 18:23

Ruud En Michel:

Hoi Bart

Nou,zo te lezen heb je het vele werken ingewisseld voor een mooi avontuur. Wat heb je veel gezien in die paar dagen dat je er bent! Stel jezelf eens voor wat voor ervaring je rijker bent als die drie maanden om zijn. Geniet ervan en vergeet niet dat je er bent om ook iets te leren he, haha!

Wij wensen je het allerbeste en veel plezier daar.

• 12 December 2010 - 20:53

Julia:

Hey Bart,

haha, grappig dat jij en Kim elkaar zo promoten ;)

Vind het nog steeds super tof van je dat je gegaan bent en verwacht ook wel dat je eruit kan halen wat je wilt, maar je hebt me toch wel nieuwsgierig gemaakt.
    Op naar de volgende blog!

Liefs

• 01 Januari 2011 - 13:12

De Buurtjes:

Als we zo alles bekijken heb je het goed naar je zin en is het er harstikke mooi. Leuk dat je daar ook mee mag voetballen,hoorde we.
    Nog een fijne tijd daar en tot gauw in Best.En vanaf hier de allerbeste wensen voor 2011.

Groetjes Mari Petra Maikel en Nicole