Aangekomen in Puerto Viejo - Reisverslag uit Puerto Viejo, Costa Rica van Bart Stuve - WaarBenJij.nu Aangekomen in Puerto Viejo - Reisverslag uit Puerto Viejo, Costa Rica van Bart Stuve - WaarBenJij.nu

Aangekomen in Puerto Viejo

Door: bartstuve

Blijf op de hoogte en volg Bart

06 December 2010 | Costa Rica, Puerto Viejo

In vier dagen heb ik al zoveel meegemaakt dat ik niet weet waar ik moet beginnen.
Ik zal bij het begin beginnen....Op donderdag ben ik vanaf schiphol naar Costa Rica gevlogen. Na afscheid genomen te hebben van mijn ouders en schoonmoeder ben ik naar de gate gegaan en had direct 1,5 uur vertraging,omdat het vliegtuig de-iced moest worden.
In totaal heb ik er 20 uur over gedaan om in San Jose aan te komen. Eenmaal aangekomen ben ik opgehaald door de taxi, die me meenam naar Casa Ridgeway. Dit is een Hostel waar ik mijn tussenstop had, om zo de volgende dag naar Puerto Viejo te reizen. Om 10.00u had ik de bus naar Puerto en 5 uur later was ik op de plaats van bestemming. De rit naar Puerto was geweldig, door de oerwouden met veel mooie riviertjes en watervallen.
In Puerto werd ik opgehaald en naar de school gebracht. Puerto is een klein dorpje in de jungle en waar de zee aan je voeten ligt. Dit dorpje staat in het teken van reggea en dus ook alles op je gemak.Ik moet hier wel ontzettend aan wennen, maar dat heeft allemaal zijn tijd nodig.
Toen ik op de school aan kwam, werd ik goed ontvangen door Nanouk (beheerder van de school) en de andere studenten die hier Spaans studeren. De ligging van de school is ontzettend mooi, maar ook erg primitief. Geen warme douche, geen wc-papier door wc spoelen, open slaapkamers en zo kan elk beest lekker met je meeslapen snachts. Op school zijn er een aantal huisdieren. Max de hond en Lopez de kat. Max is een erg lieve hond die ooit van het strand is geplukt, omdat hij er zo slecht uitzag. Nu is hij weer helemaal hersteld en waakt nu over ons. In de tuin van het schooltje vliegen heel de dag mooie vogels en vlinders voorbij, vooral de kolibrie vind het leuk om bij ons in de bloemen te hangen. Echt een mooi gezicht.
In het weekend heb ik verscheidene dingen ondernomen, zo ben ik zaterdag naar de Botanische jungle geweest. Hier kon je alle soorten planten en beesten zien in het wild, zoals de rode gifkikker.
Zondag zijn we naar Manzanillo geweest met de fiets. Dit is ongeveer 18km fietsen door de jungle vanaf mijn dorpje. Het was echt een geweldige trip. De toekans vliegen boven je hoofd, luiaarden klimmen langzaam van tak naar tak, Brulapen schreeuwen van de ene stam naar de andere stam, om zo te laten weten dat het mannetje van de andere stam niet dichterbij mag komen. Dit geeft een overweldigend geluid in de rust waar je eigenlijk in zit. Echt heerlijk om dit mee te mogen maken. Tijdens de fietstrip hebben we ook hele mooie stranden bezocht, waar de natuur echt nog puur en ruw is.
Na deze fietstocht zijn we met zn alle pizzas gaan eten in het teken van Sinterklaas en hebben we daarna pakjesavond gehouden. Ik heb alleen een vrijkaart gewonnen, dat ik twee weken niet hoef af te wassen, dus dat komt wel goed uit. Haha! Ik moet hier gewoon voor mezelf koken, klerenwassen, afdrogen enz enz. Je woont hier in principe op je eigen.
Aanstaande maandag beginnen de Spaans lessen, elke dag heb ik 4 uur Spaans. En in de weekeinden ben ik vrij om dingen te ondernemen. Daarnaast heb ik aangevraagd om binnenkort vrijwilligers werk te gaan doen in het Health care centre. Hier worden alle dieren uit de jungle opgevangen die bijvoorbeeld geen moeder meer hebben of gewond zijn. Hier ga ik dan de dieren voeden en verzorgen. Het gaat dan zoal om koalas en kleine luiaarden. Dus mooie vooruitzichten.
Ik vermaak me hier echt prima!!
Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen met de Spaans lessen..
Hasta luego
Bart

• 06 December 2010 - 22:45

Mam En Pap:

lieverd hebben je verhaal gelezen en zijn erg blij dat het je goed gaat en dat je zoveel mooie natuur ziet.
    Hopen dat je de spaanse taal snel onder de knie hebt en dat je ook als je weer thuis bent voor ons kookt en wast.
    Geniet van alles wat je daar meemaakt en maak nog veel van die mooie foto's dan kunnen wij ook mee
    genieten van jou ervaringen.
    dikke kussen en tot gauw
    mam en pap.

• 06 December 2010 - 23:07

Kim:

Lieve schat, op dit moment stort mijn wereld in.. Ik heb uren gewacht op je en ben net toen jij online kwam in slaap gevallen. Nu dat ik op internet kom ben je net 10 minuten weg. Tranen van gemis en wat is het klote om geen contact te hebben. Ik vind het fijn om te lezen dat het goed met je gaat. En wat heb je al veel geweldige dingen mee gemaakt! Ben super trots op je. Lieverd, geniet geniet en geniet!
    Ik hou van je! xx

• 07 December 2010 - 07:29

Jolien:

Hee Bart! Klinkt allemaal goed zeg! Heel erg veel plezier daar en geniet ervan! Ben benieuwd hoe de spaanse lessen bevallen ;) Liefs Jolien

• 07 December 2010 - 09:01

Carola:

Jeejtje wat heb jij het goed!!! Mooie omgeving mooi land, lekker warm neem ik aan!

Geniet er maar van en veel plezier bij de spaanse les

• 07 December 2010 - 12:17

Toon En Linda:

hee bart,
    we hebben genoten van je verhaal! fijn om te horen dat je t goed naar je zin hebt!
    we blijven je volgen! nog heel veel plzier! maar dat komt wel goed aan de foto's te zien;)
    veel liefs

• 07 December 2010 - 13:03

Hen3:

Hai bart ( ornitiloog )
    Ziet er goed uit daar ,fijn dat je het naar je zin hebt .
    Kan ik wat vogels bestellen bij jou heb nog wel plaats in mijn voliere.
    Word zelf geen luiaard maar geniet.

Grt Hen3

• 07 December 2010 - 13:10

Miranda:

Succes Bart ! Ik zal je verhalen lezen net als die van Kim !

• 07 December 2010 - 18:26

Je Tante En Oom:

Ha Neefje,
    Na een lange reis ben je eindelijk op de plaats van bestemming aangekomen. Goed dat je al veel hebt ondernomen en geniet van de prachtige natuur! Kleren wassen, strijken, koken heb je thuis niet hoeven te doen, maar jij past je aan en draait je hand er niet voor om. Over een paar maanden horen we graag wat je allemaal hebt geleerd en meegemaakt....en wie weet met een heerlijke maaltijd door jou bereid!
    Liefs je tante en oom

• 07 December 2010 - 18:28

Ruud En Michel:

Hoi Bart,

Aan de foto's te zien, heb je al mooie dingen gezien daar (op een FC Twente shirt na dan ;-)

• 07 December 2010 - 18:38

Wendy!:

hoi ik wens je heel veel plezier! ook hele fijne feestdagen en tot snel weer in best kijk af en toe wel wat je allemaal aan het doen bent.
    x wendy weber( plus)

• 08 December 2010 - 13:43

Theo:

Bajos... Schôn fotookes! Wij hebben maandag met 7-3 gewonnen, maar ik neem aan dat je nauw in contact staat met teamers! Hahaha.

Geniet ervan, maat!

• 08 December 2010 - 16:03

Mariëll:

Hey,
    Nou, het is een heel verhaal zeg!
    Geniet van je mooie momenten!!
    Liefs,Mariëll xx

• 08 December 2010 - 22:01

Joeri & Corrie:

Hey Maat,

Super om je verhaal te lezen! Fijn dat het meteen goed bevalt!
    Je moet er zeker van genieten, zoals iedereen hier zei: "een fijne vakantie" ;-) geniet er op die manier van jongen!!!
    Blijf vooral foto's maken en posten, kunnen wij ook een beetje genieten van die mooie plaatjes!!!

Veel succes en plezier met je Spaanse lessen volgende week.

Groetjes XXX Joeri & Corrie

• 09 December 2010 - 09:15

Sjaak :

Als ik op het moment naar buiten kijk is het wit van de sneeuw. Als ik dan jou verslag lees en de foto's schijnt ook hier de zon!. fijn om te lezen dat het je naar de zin hebt.

• 09 December 2010 - 13:44

Marjolein:

Hi Bart,

Mooi verhaal man! Ben benieuwd naar de rest van je verhalen.. :) Geniet ze!

x Marjolein

• 09 December 2010 - 19:26

Hóla Bart:

Soy Bas, un compañero de tu padre a Service Best. He vivido en Costa Rica entre 1982 y 1983. Por eso estoy interesado en tu viaje! Que bien!!! Geniet er van man, wat een mooie kansen. Op deze manier zul je ook zeker snel veel Spaans leren. Is het niet warm en vochtig aan die kant waar jij zit? Vlak bij Puerto Limón? Plaats je nog wat foto's, ik ben benieuwd. VORSTelijke groeten uit een grijs, koud, nat en donker landje, Bas

• 10 December 2010 - 22:04

Esther (plus):

Hey Bartje, wat mooi dat je zoveel meemaakt in dat warme landje Costa Rica. Geniet van alles wat komen gaat. Schrijf er maar mooie verhalen over jou belevingen daar, zodat wij hier in Nederland van jou verhalen kunnen genieten.

Groetjes Esther

• 11 December 2010 - 10:32

Opa Wim En Oma Tine:

lieve Bart
    Wat heb jij al veel gezien .We hebben je reisverslag gelezen en je prachtige foto,s bewonderd. We zijn een midweek naar Kempervenne geweest
    daarom zijn we een beetje laat met onze reactie. We wensen je een hele fijne tijd en een goede studie ,
    Wees voorzichtig .Groetjes van ons

• 11 December 2010 - 11:17

Toon En Ellen:

Hee jongen,
    alles goed? Hier wel gelukkig. Ik heb wel 2 keer de grond gekust. Hoop niet dat dat m'n nieuwe hobby is. Of dat ik teveel op je moeder ga lijken. Hoor dat alles heel mooi is daar. En zo te zien op de foto's klopt dat aardig. Ik heb gehoord dat je naar Panama gaat.. Groot gelijk!! Geniet er maar van!!
    Lieve schat, ben voorzichtig en tot t volgende berichtje.
    xxxx

• 11 December 2010 - 15:03

Alice:

Hé Bart!
    Leuk verhaal, je hebt al veel gave dingen ondernomen zo te lezen. Succes met het spaans leren en veel plezier!
    Groetjes, Alice

• 12 December 2010 - 21:04

Niek:

Cleanbrother!!
    Wa hedde gij het weer goed voor mekaar zeg! Je maakt mooie dingen mee en zult ongetwijfeld nog veel meer mee gaan maken. Mooie foto's! Vooral die luiaard/E.T haha!!

Nou pet-detective geniet ervan en ik kijk uit naar je volgende avontuur!

Groeten Niekos

• 13 December 2010 - 08:19

Ton Henst:

Bart, gaaf om te lezen en het werken met de dieren lijkt me erg gaaf. Heel veel succes met de spaanse les. Laatste update op het gebied van voetbal. (jou telefoon is niet zo snel)Twente heeft gisteren een jas gekregen van Heerenveen 6-2 verloren, dus even een andere foto plaatsen.