Bocas del Toro - Reisverslag uit Puerto Viejo, Costa Rica van Bart Stuve - WaarBenJij.nu Bocas del Toro - Reisverslag uit Puerto Viejo, Costa Rica van Bart Stuve - WaarBenJij.nu

Bocas del Toro

Door: bartstuve

Blijf op de hoogte en volg Bart

13 December 2010 | Costa Rica, Puerto Viejo

Na een week vol ervaringen en mooie momenten weer een nieuw berichtje vanuit Costa Rica.
Vorige week maandag ben ik begonnen met de Spaanse lessen en kan me op dit moment al redelijk verstaanbaar maken. Ik heb besloten om bij het begin te beginnen, want ik zit hier nog 9 weken en dat is erg lang. Normaal zitten mensen hier 4 a 5 weken en kunnen dan al goed Spaans spreken.
De Spaanse lessen worden gehouden in de tuin van de school onder een rieten dakje...Het geeft echt een speciaal gevoel om lekker buiten les te krijgen. In het begin was het huiswerk nog relatief weinig, maar begint steeds meer te worden. Dus lekker aan de bak. Na de les van woensdag ben ik naar Security health centre gegaan en bezoekje gebracht aan de diertjes daar. Enorm gaaf was het daar. Je kon met de kleine aapjes spelen, Luiaardjes vasthouden enz enz. Komende week heb ik een gesprek met de eigenaresse van het iniatief. En kan ik waarschijnlijk al een rooster maken om in de weekeinde te gaan werken daar. Zo ontzettend veel zin in!
Deze week stond vooral in het teken van Bocas del Toro. Bocas del Toro is een eilandengroep in Panama. Het zijn ongeveer 300 eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn en uit mangrove bestaan.
Vrijdag rond 12.30 uur zijn we vertrokken met de bus naar de grens tussen Panama en Costa Rica. Dit was een trip van ongeveer 2 uur. Eenmaal aan de grens aangekomen, keek ik mijn ogen uit. We moesten een brug over die bijna op instorten staat. Ik moest dus goed op mijn stappen letten. Toen ik aankwam in Panama, kwam het volgende probleem, in Costa Rica moet je een stempel halen om het land uit gaan. Dus ik moest weer terug over die brug naar Costa Rica. Eenmaal weer terug naar Panama te zijn gelopen, moest ik met alle geweld geld betalen om het land in te komen. Na lang gewacht te hebben met controleren van mijn tas en andere zaken, heb ik een taxi gepakt naar Bocas del Toro. Aangekomen in Bocas zijn we op zoek gegaan naar een hostel, spullen gedropt en naar de barretjes gegaan. Want had erg veel zin om te gaan dansen en te praten met lokale mensen. De eerste avond heb ik meteen wat panamese inboorlingen ontmoet en lekker mee gepraat. Dit is uiteraard goed voor mijn Spaans.
Zaterdag zijn we met een bootje de zee opgevaren langs de prachtige eilanden. Ik kreeg echt kippenvel, overal mangrove, mooie stranden, dolfijnen die om je heen zwemmen, echt een geweldige ervaring. Zondag was het toppunt van het weekend. We zijn met een bootje naar Zapatillas gevaren, een onbewoond eiland. Ik waande me echt op een Expeditie Robinson eiland. Hier ben ik lekker op een boomstammetje gaan zitten en genoten van het geweldige uitzicht. Alleen was het weer niet al te best, maar gelukkig hadden we geen regen.
Vandaag ben ik na een lange reis terug naar weer in Costa Rica. Op de grens moesten er natuurlijk weer enige stempels gezet worden en moest ik door de stromende regen maar liefst 4 keer die brug oversteken. En dan kwam er ook nog eens bij dat het vrouwtje achter de balie die een stempel moet zetten, het belangrijker vind dat haar oorbellen gemaakt worden. Dus stond ik in de stromende regen te kijken naar een jewelry workshop.;)
Ik vind het erg jammer dat ik weg moest uit Panama, want het was daar geweldig! Leuke mensen ontmoet en waarschijnlijk met nieuw jaar weer terug om het daar te gaan vieren. Dus kijk daar nu al naar uit!
Ik vermaak me prima hier en ben benieuwd wat mij de komende tijd gaat brengen.
Trouwens is het erg leuk, dat zoveel mensen met mij mee reizen via deze site. Geeft echt een heel goed gevoel. Bedankt!

Hasta luego y muchos besos
Bart

• 13 December 2010 - 23:40

Joeri & Corrie:

Hey Bart,

Weer een supermooi verhaal man!
    Kan me wel een voorstelling maken van die eilanden daar! Helemaal geweldig lijkt me dat (als echte Robinson-Fan die zich drie jaar geleden nog opgegeven had ;) )

Heb je geen foto's???? :)

Fijn om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt, maar had eigenlijk ook niet anders verwacht!

Succes en geniet ervan! Kan het niet vaak genoeg zeggen.

Tot je volgende verhaal maat!

Groetjes xxx Joeri & Corrie

• 13 December 2010 - 23:41

Joeri & Corrie:

was al te snel met mijn verhaal zie ik wel :)

• 14 December 2010 - 00:00

Jolien:

Hey Bart! Wat super zeg! Echt heel erg leuk om te lezen wat jij zoal meemaakt daar! Geniet ervan en succes met de studie ;) X

• 14 December 2010 - 06:59

Mam En Pap:

Nou bart ik wordt wel jaloers op alles wat je daar mee maakt maar aan de
    andere kant vind ik het ook geweldig voor je.
    Maar denk eraan spaans studeren was de reden van je gaan HaHa.
    Geniet ervan want dit is een ervaring die je heel je leven meeneemt en belangrijk is voor je toekomst.
    Veel liefs en dikke kussen en bedankt voor de foto's zodat wij ook mee kunnen genieten.
    Mam en Pap

• 14 December 2010 - 12:54

Miranda:

Wow...wat een prachtige foto's ! Leuk om je verhalen te lezen !
    Succes en geniet ervan.

• 14 December 2010 - 13:33

Jeroen:

Barto!

Klinkt goed allemaal.. Volgens mij is er genoeg te zien daar! Overigens heb ik vandaag wat praktijkvakken afgesloten op school, dus dat gaat wel goed. Theorie is nog een ? Tot snel kerel,

Mzzzl Jeroen

• 14 December 2010 - 14:51

Hen3:

Hallo Bart
    Mooie plaatjes ( weet nog niet wat voor vogel dat is ) ben jaloers op de natuur, zo wil ik ook wel gaan studeren , geniet er nog maar van want voor je het weet is het voorbij.

Grt Hen3

• 14 December 2010 - 15:16

Liesbeth:

Heeee Bati,

Wat een geweldig verhaal, en wat zie je er goed uit. Kei fijn dat je het zo goed naar je zin hebt daar. Wat heb je al veel gezien, echt mooie foto s.
    Nou Bati het ga je goed en ik wacht alweer op je volgende verhaal.

Heel veel knuffels en kusjes.......doei

• 14 December 2010 - 18:20

Mariëll:

Hey Bart,
    Aan je foto`s te zien en je verhaal te lezen,hou je het daar nog wel ff vol!!
    Geniet er maar van!
    Liefs,Mariëll xx

• 14 December 2010 - 20:39

Wil:

Bart,
    nou vreemd dat Hen3 jaloers is, want als het aan mij gelegen had waren wij allang in Costa Rica geweest en ik hou mij nog altijd aanbevolen voor een reisje. Overigens wel fijn dat het goed met je gaat.
    Nog veel plezier en mooie momenten.
    groeten,

Wil

• 14 December 2010 - 21:47

Adri:

Hoi Bart, wat een mooie verhalen, wens je veel plezier maar dat zal wel lukken.
    Blijf je volgen, groetjes.

• 15 December 2010 - 09:07

Wilhelmien:

hey bartje
    wat een beleving geniet er van
    groetjes wilhelmien xxx

• 15 December 2010 - 14:10

Jill:

Heeej Bart,

Super leuk dat je zoveel onderneemt! Ben je met iemand van school naar Bocas gegaan?

Het is erg leuk om je verhalen te volgen want je schrijft leuk!

Van wie krijg je les? Van Andres??? doe je hem de groetjes van me :)

Geniet er van!

• 15 December 2010 - 15:38

Sharon:

Heee Bart,

Ow al die mooie verhalen en foto's zouden zo uit een avonturenfilm kunnen komen, dit zie je meestal alleen op tv! Ik begin echt jaloers te worden! De meeste mensen dromen hier alleen van en jij zit er gewoon midden in, echt zo leuk voor je!
    Heel veel plezier deze weken en maak er een super mooie ervaring van!

Heel veel liefs xx Sharon

• 15 December 2010 - 19:54

Kim:

Hej Lieverd, het is nu pas dat ik je berichtje lees en ik ben super trots op je!! Wow, wat geweldig allemaal! Je fotos zijn adembenemend mooi! Geniet geniet geniet! Mis je...

• 16 December 2010 - 21:53

Gitte:

Hee favoriete neefje!
    leuk om zo te lezen wat je allemaal meemaakt! We zullen je blijven volgen.
    Liefs, Toon, Gitte, Jesse & Eva

• 19 December 2010 - 11:18

Meetje:

heb je reisverslagen gelezen, heel interessant.natuurlijk met traantjes, zoals je van Oma gewend bent verheug me op je terugkomst, maar maak alles af, waar je voor gegaan bent etc,etc,ik ben trots op je, lieverd"'Je meetje!!

• 19 December 2010 - 12:39

Toon En Ellen :

wat is het prachtig daar, geniet er maar van. En weet je het wordt echt mijn hobby de grond kussen. ik kwam van het willeminadorp en ja hoor daar lag ze weer er ligt hier volop sneeuw, en er wordt nog meer verwacht.
    daar heb jij dit jaar geen last van. is alles al in kerststemming en versierd bij jullie hier in ieder geval wel. gezellie
    Buon lavoro mi fido e buone vacanze
    dikke kus

• 19 December 2010 - 19:10

Annemieke:

Hey Bart,

Zo te lezen heb je het geweldig naar je zin daar.
    Een ervaring om jaloers op te worden.
    Zo'n lekker weer ook !
    Hier ligt wel 5 meter sneeuw !!!!!!!!!!
    ( In de breedte dan hè )
    Alvast een fijne, zij het aangepaste kerst.

Groetjes Annemieke

• 20 December 2010 - 08:38

Anne Staps:

Heeey Bart Stuve,

Ik ben woensdag thuis gekomen van 3 mnden. Verschrikkelijk. Ik wil terug. Je hebt al veel gedaan zeg!! Super. Echt waar, geniet van de mooie ervaringen daar.

Adios

• 20 December 2010 - 09:53

Karin Van Kuik:

wat een belevenis,
    hier moet je egt van genieten
    heel veel groetjes,karin van kuik

• 29 December 2010 - 21:01

José Berendhuysen:

Hoi Bart,
    Ben je foto's aan het bekijken en ik kan zien dat je echt aan het genieten bent van je "werk"vakantie.
    Prachtige foto's trouwens.
    Pas goed op jezelf, een fijne jaarwisseling, waar en met wie je ook bent. Tot ziens in 2011.
    Veel liefs en een dikke kus.