Het weerzien van vrienden in Puerto Viejo!
Door: bartstuve
Blijf op de hoogte en volg Bart
13 April 2011 | Costa Rica, Puerto Viejo
Maandag rond 22.00 uur aangekomen in het Hostal van Alajuela en meteen gaan slapen. Ik lag op een kamer met een stelletje dat een rondreis had gemaakt door Centraal Amerika. Nog even gepraat en de volgende ochtend vroeg opgestaan om de bus te pakken naar San Jose, om vanuit daar de bus naar Puerto Viejo te nemen. De trip van San Jose naar Puerto Viejo duurde ongeveer 5 uur en kwam rond 15 uur aan in Puerto Viejo! Het is wel weer heerlijk om terug te zijn hier, de rust, de geluiden van de beesten en de ontzettend mooie natuur. De rit van San Jose naar Puerto Viejo heeft me weer kippenvel bezorgd.
Bij de bus stop van Puerto Viejo stond niemand op me te wachten en ben gelijk doorgelopen naar de school waar ik een week zou verblijven. Eenmaal onderweg kwam ik al allerlei bekenden tegen die meteen een praatje moesten maken en dat was echt super…
Eenmaal bij de school aangekomen, kwam ik de schoolmanager tegen, we zijn samen naar school gelopen en kwam Daniela (de lerares) meteen op me afgerend…Ze had het mooie nieuws dat ze zwanger was. Daarna heb ik kennisgemaakt met wat studenten die hier ook verblijven..4 Nederlandse (waaronder 2 uit Enschede)en 1 Feijnoorder, dus jullie kunnen wel raden dat de voetbalonderwerpen erg hevig zijn ;) Daarnaast zit er ook een meisje uit Australie, die ons nog even gaat leren surfen.
De eerste avond ben ik meteen op stap gegaan, omdat ik heel graag oude bekenden wilden zien en ik had al een uur nodig om een straat door te komen, door het groeten en praten met vrienden die ik hier heb leren kennen.
Voor de rest heb ik de week dat ik in Puerto Viejo heb gezeten niet heel veel kunnen doen door het slechte weer. Het heeft hier non-stop 4 dagen geregend en dan ben je echt gekluisterd aan huis. Vrijdag zijn we met de groep op stap gegaan en draaide er een DJ uit Chicago in de leukste kroeg hier: Mango’s. Ik en Tim(Feijnoorder) zijn uiteindelijk tot 2 uur s ’nachts gebleven en naar huis gegaan. Onderweg naar huis, viel het stroom uit. Nou je kon echt, maar dan ook echt helemaal niets zien en omdat de straten blank stonden, konden we de plassen ook niet ontwijken. We hadden gelukkig een aansteker bij en heel de tijd het vuur aan de grond gehouden om enigszins de weg te zien. Je moet je voorstellen dat je in een soort darkroom loopt en dan de weg naar huis moet vinden, erg bizar! De volgende dag viel het stroom ook regelmatig uit.
Zondag heb ik eerst PSV-Heerenveen gekeken hier, wat waardeloos was. Het kampioenschap ligt weer helemaal open.. Na de wedstrijd ben ik gaan surfen. Uiteindelijk na 2 uurtjes hielden we het voorgezien…De golven waren niet groot genoeg om echt goed te kunnen staan op het bord, maar wel ff lekker gesport.
Maandag heb ik samen met Valerie, Naomi en Helena (schoolmanager) een trip ondernomen naar Punta Mona. Dit is het laatste stukje van Costa Rica en het is ongeveer 3 uur lopen door de jungle om daar te komen. We hadden van te voren afgesproken met een man dat we opgehaald werden in Punta Mona met de boot vanaf dat punt, omdat we voor het donker terug moesten zijn en niet heen en weer konden lopen. Het was een geweldige trip door de jungle en langs de mooie stranden. Het was wel een hele zware tocht, want je moest diep tot in de modder lopen, wat wel erg gaaf was. Mijn witte schoen waren helemaal bruin en staan nu in de zon te drogen. Na 3 uur lopen, waren we nog niet aangekomen bij Punta Mona, omdat er een grote boom was omgevallen op het pad, waar de dames niet overheen konden, dus moesten we terug lopen en een andere route zoeken. Uiteindelijk was het zo laat dat ze zon al weg ging en dat we hadden al het gevoel dat we het niet gingen halen.. We waren nog een uur verwijderd van Punta Mona en gelukkig zagen we een andere boot aankomen, met een man die kokosnoten ging halen. We hebben hem gevraagd of we met hem mee terug konden, want anders hadden we op het strand moeten overnachten. ;) Het was echt een super leuke en gezellige dag!
Vandaag ben ik samen met Naomi nog gaan surfen. Zij komt uit Australie en surft al vanaf haar 5e en heb van even goede surf les gehad. Wat echt goed geholpen heeft. Verder heb ik deze dag lekker op het strand gehangen om me voorbereiden voor de lange trip naar David. Woensdag heb ik nog een afscheids etentje met 10 mensen van hier en dan sluiten we het af met een stapavondje.
Donderdag vertrek ik naar David (Panama) om daar te gaan studeren. Vrijdag ochtend moet ik alles in orde gaan maken voor de administratie van de Universiteit. Dan kan ik de maandag gaan beginnen met de opleiding. Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal zal gaan. Maar de tijd zal het leren.
Ik houd jullie op de hoogte
Hasta luego y un beso grande para ustedes!
13 April 2011 - 05:42
Mam En Pap:
We zijn blij dat het zo goed met je gaat en we weten dat je het allemaal waar gaat maken waar je voor komt.
Je verhaal is echt fijn om te lezen.
We hebben je lang niet zo vrolijk gezien en dat doet ons goed.
Geniet en studeer ze. Goede reis naar David en we horen snel van je hoe je studie daar geregeld is.
Veel liefs en dikke kussen Mam en Pap
XX -
13 April 2011 - 06:03
Mariëll:
Hey die Bart,
Wauwwwwwww,die foto`s,maar ieksssssss die spinnen en slangen....
Mooi verhaal weer hoor,met al die leuke en spannende belevenissen!
IK wens je heel veel succes met alles!
GO FOR IT!!
Liefs,Mariëll XX -
13 April 2011 - 06:58
Marjolein:
Hi Bartje!
Wat een switch van de jungle van New York naar de jungles van Puerto Viejo! Maar leuk om te lezen dat het toch weer vertrouwd is.. Kijk je wel uit voor die enge spinnen? 1x gebeten worden is voldoende he!! Je krijgt trouwens de groeten van Jeroen!
x Marjolein -
13 April 2011 - 07:10
Rick:
Heey bart,
Nou aan de foto's te zien produceert Down Under maar al te goeie surfers. Maar je verhaal is leuk om te lezen. Veel plezier nog,
xx Rick -
13 April 2011 - 07:59
Kim:
Hee neefje,
Dat ziet er weer goed uit hoor. Ben echt jaloers op je. Goed om te zien dat je er zo van geniet. Goede reis naar David en studeer ze. Ben benieuwd naar je verdere verhalen.
xxx Kim -
13 April 2011 - 08:14
Joeri & Corrie:
Hey Maat!
Fijn om lezen dat je het weer super naar je zin hebt! En leuk dat je weer zo'n warm onthaal krijgt van al je vrienden daar!!!
Foto's zijn weer prachtig, ben weer benieuwd naar de rest ;-).
Veel succes met je studie in Panama!
Goede reis, veel plezier en spreek je!
Kus Joeri en Corrie -
13 April 2011 - 15:19
Kim:
Wow.. Geweldig verhaal! Heerlijk om je vrienden weer te zien eh! Je foto's zijn erg indrukwekkend. Tja.. heb er eigenlijk geen woorden voor! Heel veel plezier met je studie straks.. ik weet dat je het kunt!
Heel veel liefs, xxxxxxxx -
13 April 2011 - 16:56
Laura(vd Plus):
hey bart, echt een superverhaal met leuke foto's. je maakt van alles mee. veel plezier nog daar en wij lezen het wel....
gr laura -
13 April 2011 - 17:09
Hen3:
Mooie fotos Bart
Weer een vogel , ga opzoeken wat het is je hoord het nog wel, leuk dat je gebeld had , maak er een mooie tijd van.
Grt Hen3 -
13 April 2011 - 20:59
Ellen :
hee lieve schat wat heerlijk allemaal weer en prachtig .Genieten jongen je hebt het VRIJHEID beeld gezien ga ervoor we vinden de verhalen geweldig, en kijken uit naar de volgende we denken aan je dikke kus van ons alle. -
15 April 2011 - 16:58
Jeroen V:
Altijd mooi om jouw verhalen te lezen.. Duurde wel lang hoor tot deze update :P en wij maar wachten.. Maak je trouwens maar niet druk om het kampioenschap ;) aan het eind van het seizoen gaan wij de dubbel vieren. -
15 April 2011 - 17:52
Je Tante En Oom:
Ha Neefje, wederom een indrukwekkend verslag en geweldig mooie foto's. Een leuk meisje is die Naomi. Maar nu begint het echte leven: Spaanse studie volgen op de Universiteit! Heel veel succes met je studie en geniet tegelijkertijd met volle teugen van het leven. Dikke kus en liefs van je tante en oom -
16 April 2011 - 17:32
Oma Mam:
Lieve schat, ik heb net met je ouders de foto's bewonderd. Ziet er goed uit.
hebben net soto gegeten en we hebben gesmuld. We blijven je volgen en ik ben trots op jou. Ik hoor dat je veel van alles daar geniet van alle soorten natuur goed zo schat.
Tot het volgende berichtje veel liefs en kusjes oma mam -
17 April 2011 - 08:22
Toon En Linda:
hee bart
wat een geweldig verhaal weer!! wat cool dat je kan surfen! egt gaaf! aan de foto's te zien geniet je volop!! en groot gelijk heb je ;)
nog heel veel plezier en geniet ervan!!
veel liefs -
17 April 2011 - 13:21
Opa En Oma:
hallo Bart heerlijk om je te zien zo lekker ontspannen en genietend van de mooie natuur.Wij zitten in de rommel van wege de bouw. Ze zijn nu de daken aan het vernieuwen dus zijn we even dakloos maar alles word mooi.. studeer ze en veel liefs xxxx